Behandeling

Daar ik zowel een kinesitherapie-,  osteopathie- en Acupuncuur opleiding genoten heb, kan ik voor iedere individuele patiënt de meest geschikte behandelingstrategie uitwerken.

Dit gebeurt na een uitgebreide vraagstelling en functioneel onderzoek van de patiënt. Uit de “Traditionele Chinese Geneeswijzen” worden bij dit onderzoek ook de tong- en polsdiagnose gebruikt. Ook worden via de behandelende arts Rx en CT- protocols opgevraagd.

De behandelstrategie zal afhangen van de patiënt, zijn klacht en de oorzaak van deze klacht.

Lage rugklachten bij iemand met een zittend beroep zullen bijvoorbeeld anders behandeld worden dan rugklachten bij een bouwvakker. Hoewel het in beide gevallen over rugklachten gaat , hebben de klachten hier een andere oorzaak en worden deze ook anders behandeld.

Ook bij dezelfde patiënt kunnen de opeenvolgende behandelingen evolueren daar ook de klacht zal evolueren na enkele behandelingen.

Bij de ene behandeling kan acupunctuur aangewezen zijn, de volgende behandeling osteopathie. Het is voor de patiënt een grote meerwaarde dat ik uit verschillende behandelingen kan kiezen om het beste resultaat te verkrijgen.

Eén behandeling duurt ongeveer 45 minuten.